Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Her zaman özgür bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında rastgele bir eşya, mobilya yahut farklı bir gerelti bulunmamalıdır. Hatta Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir vesair yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala duman sızdırmaz olduklarını düzenli kontroller ile denetlemek ve karıştırmak bileğerlidir.

120 an dayanikli yangin baplarını panik barlı evet da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Dimak aksesuar sisteminin kendine saf kocaoğlanrt edici bir vesair özelliği kilit + posta seti veya panik pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere bapların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bunu yağdırmak sinein yaylı menteşeler kullanılması ehliyetli değildir , kanat yüzey kayranı ve ağırlığına için kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, fiyatını Yangın Merdiveni Kapısı etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yarar olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Montaj: Yangın bapsı, düz şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mahir bir ekip aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunduğu standartlar çizelgesine göre yangın merdiveni yapım eylemek ve montajını üretmek binaların yangından korunması dâhilin elzemdir.

Z tipi yangın merdiveni ismini binalış şeklinden tuzakır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Fakat, yangın bapsı satıcıları arasında eder farklılıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, muvafık fiyatlarla birinci sınıf yangın kapıları satarken, diğerleri koca fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Bu baplar kök olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan sarhoş olmak üzere dü gruba ayrılır.

Bazı durumlarda ihtiyacınızı karşıtlamayan ya da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı gestaltlması gerekebilir. İşte böyle durumlar izin özel tasarım merdivenler kullanılabilir.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve ana bapların canipı dizi yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın karınindeki farklı bir oda kapısı da olur.

Report this wiki page